Friday, October 25, 2013

Houston day 1

 
Gisteren zijn we aangekomen in Houston. Op het vliegveld vroeg de douanebeambte naar het doel van onze reis. Ik antwoordde dat we naar de Quilt Market en het Quilt Festival gingen. Ze keek mee hoofdschuddend aan en vroeg wat we toch met al die quilts doen, want we maken er meer dan we kunnen gebruiken.
 
(short translation: At the airport you have immigration and when you tell them you are there for the quilt market and festival, the lady asked what we do with all the quilts)

Terwijl ze onze paspoorten en vingerafdrukken scande en foto's van onze gezichten nam, vertelde ze dat haar grootmoeder vroeger ook quilts maakte. Ze knipte rondjes uit stof, maakte daar schijfjes van en naaide die dan aan elkaar. Ik neem aan dat ze yoyo-quilts (in het Nederlands jojo-quilts) bedoelde.
(but the ladies' grandmother was also a quilter, she made yo-yo's)
 

's Middags hebben we nog een korte wandeling gemaakt in de buurt van het George R.  Brown Convention Center. Het gebouw ligt aan de rand van het centrum van de stad, dat gekenmerkt wordt door wolkenkrabbers. Maar het maakt toch ook een groene indruk, door de bomen en parken. Rond het Convention Center was al zichtbaar dat de komende dagen alles daar om quilten draait.
( a nice walk around the neigbourhood, everything is quilting during the next days)

 
Maaike Bakker

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment, Maaike and Françoise